Tangen videregående skole

Putin, Russland og Vesten [DVD]
Huskelisten er tom
Vis
Forfatter
Tittel
  • Putin, Russland og Vesten [DVD]
Språk
  • Språk:
Hylleplassering
  • DVD 947 P
Klassifikasjon
Emne
År
  • 2012
Noter
  • Br. dokumentar i 4 deler 2 stk DVD 1: Problematiske relasjoner Forholdet mellom Putins nye Russland og Vesten er preget av et ønske om å unngå en ny kald krig. Men en ny maktkamp er under utvikling. George W. Bush sa etter sitt første møte med Putin at han fikk et glimt av hans sjel. Men hva så han egentlig? De prisbelønte journalistene Brian Lapping og Norma Percy undersøker hvordan relasjonene mellom Russland og Vesten har vært etter at Putin kom til makten.. (Putin, Russia and The West: Taking Control). 2: Trussel mot demokratiet. Ukraina er blitt et hett konfliktområde etter Sovjets oppløsning.Tidligere president i Ukraina, Leonid Kuchma, har vært mistenkt for drap og korrupsjon og han avslører hvordan han ved hjelp av Putin planla presidentvalget i 2004. Opposisjonens kandidat Victor Yushchenko forteller om hvordan han ble forgiftet. Og Oransjrevolusjonen som ble applaudert av Vesten og motarbeidet av Putin kom som en reaksjon mot disse hendelsene. Etter valget i 2010 var Oransjrevolusjonen et avsluttet kapittel og Putins strategi ble kronet med seier. (Putin, Russia and the West: Democracy Threatens) 3: Krig I 2008 gikk Russland til krig mot Georgia, som var USAs allierte. President Bush vurderte å sende inn bakkestyrker for å beskytte Georgias hovedstad, og arbeidet også for at landet skulle bli NATO-medlem. Den russiske presidenten Dmitry Medvedev og den georgiske presidenten Mikhail Saakashvili forteller hvorfor de mente at krigen var uunngåelig. 4: En ny start. Da Obama ble president i USA, startet han nedrustningsjobben og trengte støtte fra Russland. Han ignorerte statsminister Putin og forholdt seg til president Dmitry Medvedev. Men det kompliserte maktspillet mellom Putin og Medvedev gjorde at presidenten fikk stadig mindre innflytelse. Til slutt valgte han å nominere Putin som presidentkandidat til valget i 2012. Ledere i Kreml avslører hvordan dette skjedde. (Putin, Russia and the West: New Start)
Tilgjengelige
  • 1/1
Venteliste
  • 0 (0)
*000      gm 
*00112513
*007vd 
*041  $aeng$bnob
*082  $a947
*096  $aDVD 947 P
*100  $aNrk
*245  $aPutin, Russland og Vesten$cNRK$hDVD
*260  $aKristiansand$bKristiansand Interkommunale AVsentral$c2012
*300  $a2 DVD (4 x 59 min)
*500  $aBr. dokumentar i 4 deler     2 stk DVD

1: Problematiske relasjoner    Forholdet mellom Putins nye Russland og Vesten er preget av et ønske om å unngå en ny kald krig. Men en ny maktkamp er under utvikling. George W. Bush sa etter sitt første møte med Putin at han fikk et glimt av hans sjel. Men hva så han egentlig? De prisbelønte journalistene Brian Lapping og Norma Percy undersøker hvordan relasjonene mellom Russland og Vesten har vært etter at Putin kom til makten.. (Putin, Russia and The West: Taking Control).

2: Trussel mot demokratiet.   Ukraina er blitt et hett konfliktområde etter Sovjets oppløsning.Tidligere president i Ukraina, Leonid Kuchma, har vært mistenkt for drap og korrupsjon og han avslører hvordan han ved hjelp av Putin planla presidentvalget i 2004. Opposisjonens kandidat Victor Yushchenko forteller om hvordan han ble forgiftet. Og Oransjrevolusjonen som ble applaudert av Vesten og motarbeidet av Putin kom som en reaksjon mot disse hendelsene. Etter valget i 2010 var Oransjrevolusjonen et avsluttet kapittel og Putins strategi ble kronet med seier. (Putin, Russia and the West: Democracy Threatens)

3: Krig   I 2008 gikk Russland til krig mot Georgia, som var USAs allierte. President Bush vurderte å sende inn bakkestyrker for å beskytte Georgias hovedstad, og arbeidet også for at landet skulle bli NATO-medlem. Den russiske presidenten Dmitry Medvedev og den georgiske presidenten Mikhail Saakashvili forteller hvorfor de mente at krigen var uunngåelig.

4: En ny start.  Da Obama ble president i USA, startet han nedrustningsjobben og trengte støtte fra Russland. Han ignorerte statsminister Putin og forholdt seg til president Dmitry Medvedev. Men det kompliserte maktspillet mellom Putin og Medvedev gjorde at presidenten fikk stadig mindre innflytelse. Til slutt valgte han å nominere Putin som presidentkandidat til valget i 2012. Ledere i Kreml avslører hvordan dette skjedde. (Putin, Russia and the West: New Start)
*650  $aPutin, Vladimir
*650  $aRussland
*650  $asamfunnsfag
^
Det finnes ingen anmeldelser for denne boken.
Klikk her for bli den første til å gi din mening
Vis
Send til
Eks. navnStatusForfallsdatoTilhørerHylle
Ex1Tilgjengelig Tangen videregående skoleDVD 947 P