Tangen videregående skole

Holocaust: 1. En tidligere nynazist forteller
Huskelisten er tom
Vis
Forfatter
Tittel
  • Holocaust: 1. En tidligere nynazist forteller
Språk
  • Språk: Norsk (Bokmål)
Klassifikasjon
Emne
År
Noter
  • 1: Han var en landskjent ungdomsleder i det nynazistiske miljøet i Norge . Fryktet hos de fleste og elsket hos sine egne. Men en dag innså han galskapen i det hele. 2: Hva skjer når norske femtenåringer må leve som flyktninger? Dagsrasjonen med mat er noen never ris, de motarbeides av byråkrati, trakasseres av grensevakter, får lite søvn og er aldri trygge. I 24 timer følger vi blant andre 14-årige Vibeke og hennes "familie" i rollespillet "På Flukt". 3: Magasinprogrammet Spekter tar for seg rasismens mange ansikter. Debatten har rast i høst om hva som er rasisme og om det er et stort problem i Norge. 4: Vi vil vise at dette er et sted hvor mennesker lever godt sammen, og hvor vi er stolte av å bo," sier Ove Bevolden, leder for sportsklubben. Bydelen lever med et dårlig rykte, og dette preger selvbildet til dem som bor der. Dette vil Ove og andre lokale ildsjeler gjøre noe med og inviterer til folkefest i juni, så alle kan se hva Holmlia har å by på. 5: De står med ett bein i hver kultur og snakker flere språk. Møt unge mennesker som behersker det meste. Unge med utenlandsk bakgrunn, veksler sømløst mellom sine ulike identiteter. Men noen velger å ikke kalle seg norske. 6: Da Nazi-Tyskland erobret land etter land under 2.verdens krig ble europeiske jøder fratatt sine rettigheter. de ble samlet i gettoer, deportert til konsentrasjonsleirer og myrdet.
Tilgjengelige
  • 1/1
Venteliste
  • 0 (0)
*000      g_ 
*0019976
*007vd 
*008                      a          0 nob   
*082  $a943.5315
*100  $aNrk
*245  $aHolocaust$b1. En tidligere nynazist forteller$b2. Faktor - flyktning forteller$b3. Spekter - er vil alle rasister?$b4. Faktor - en ny vår for Holmlia$b5. Migrapolis - generasjon kameleon$b6. Dok1 - de siste dagene
*300  $a2 DVD (5 program)
*520  $a1: Han  var en landskjent  ungdomsleder i det nynazistiske miljøet i Norge . Fryktet hos de fleste og elsket hos sine egne. Men en dag innså han galskapen i det hele. 2: Hva skjer når norske femtenåringer må leve som flyktninger? Dagsrasjonen med mat er noen never ris, de motarbeides av byråkrati, trakasseres av grensevakter, får lite søvn og er aldri trygge. I 24 timer følger vi blant andre 14-årige Vibeke og hennes "familie" i rollespillet "På Flukt". 3: Magasinprogrammet Spekter tar for seg rasismens mange ansikter. Debatten har rast i høst om hva som er rasisme og om det er et stort problem i Norge.  4: Vi vil vise at dette er et sted hvor mennesker lever godt sammen, og hvor vi er stolte av å bo," sier Ove Bevolden, leder for sportsklubben. Bydelen lever med et dårlig rykte, og dette preger selvbildet til dem som bor der. Dette vil Ove og andre lokale ildsjeler gjøre noe med og inviterer til folkefest i juni, så alle kan se hva Holmlia har å by på. 5: De står med ett bein i hver kultur og snakker flere språk. Møt unge mennesker som behersker det meste. Unge med utenlandsk bakgrunn, veksler sømløst mellom sine ulike identiteter. Men noen velger å ikke kalle seg norske. 6: Da Nazi-Tyskland erobret land etter land under 2.verdens krig ble europeiske jøder fratatt sine rettigheter. de ble samlet i gettoer, deportert til konsentrasjonsleirer og myrdet.
*650  $aHolocaust
*650  $aJøder - Verdenskrigen, 1939-1945 - Dokumentarfilmer
*650  $aJøder$xBarn$xHolocaust$xFortellinger$1940.5318083
*650  $akulturforskjeller
*650  $aFlyktninger$xFortellinger$1325.2
*650  $aNynazisme$xNorge$1335.6
*650  $aRasisme$1305.8
*653  $aFlerkulturelle
^
Det finnes ingen anmeldelser for denne boken.
Klikk her for bli den første til å gi din mening
Vis
Send til
Eks. navnStatusForfallsdatoTilhørerHylle
Ex1Tilgjengelig Tangen videregående skoleDVD 940.5315 H